КИЇВ. Керуючий справами УПЦ взяв участь у шануванні пам’яті жертв Бабиного Яру з Президентом України

27 вересня Президент України Віктор Янукович вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру. Глава держави поклав квіти до пам’ятника у Національному історико-меморіальному заповіднику “Бабин Яр” у Києві. Церемонія приурочена до 72-ї річниці трагічних подій.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира участь у заході взяли керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та глава Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба. Також пам’ять жертв Бабиного Яру вшанували Прем’єр-міністр України Микола Азаров, Голова Верховної Ради Володимир Рибак, Секретар РНБО Андрій Клюєв, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, голова Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк та представники громадськості.

Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Бабин Яр – урочище на північно-західній околиці Києва. Простягається від вулиці Фрунзе в напрямку вулиці Мельникова між Кирилівською церквою і вулицею Олени Теліги. Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган – за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, заручників, “саботажників”, порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941 року тут розстріляли майже 34 тисячі євреїв.

За матеріалами Офiцiйного представництва Президента України